Varmeflytning

Varmeflytning er en effektiv måde at udnytte sin brændeovns varmeafgivelse på.
Den ekstra varme som genereres ved brændeovnen som end ikke er behagelig kan let flyttes til andre rum i huset.

Varmeflytning kan ske enten ved af suge varm luft fra rummet med brændeovnen og føre den varme luft ind i eks. værelser. Denne løsning er meget effektiv, men det er meget vigtigt at døre og lignende er åbne således at der ikke laves undertryk i rummet med brændeovnen. Hvis der opstår undertryk er der risiko for forbrændingsstoffer i rummet.

Hvis man suger i værelser og blæser ind over brændeovnen får man en mindre effektiv løsning men, risikoen for forbrændingsstoffer i opholdsrummene fjernes. Varmen vil langsomt følge trykforholdene i boligen.

Air Connection’s varmeflytnings system er bygget op omkring en kanalventilator som er beregnet til at arbejde med temperature på op til 75 gr. Ventilatoren er støjsvag og leveres med monteringsbeslag til fastgørelse på spærfod el. lignende. Ventilatoren er udstyret med elektronikboks for tilslutning af net og styring.

Kanalventilatoren kontrolleres via en simpel styring i stuen el. skjult i et skab. Styringen sikrer at kanalventilatoren ikke støjer samt at der ikke fjernes mere varme fra rummet hvor brændeovnen er placeret end man ønsker.

Styringen er i FUGA format som sikre at kontakten falder i med husets andre kontakter. Ventilatorens minimums omdrejninger kan desuden indstilles for længere levetid.

Ren luft er meget vigtig, derfor er Air Connection’s varmeflytningssystem udstyret med rensbart filter så støv fra rummet med ovnen ikke flyttes ud til andre rum. Filterboksen er forsynet med snaplåse så adgang til filterskift er let.

Filtret skal skiftes ca. 3 gange pr. år for optimal ydelse, løse filter leveres i 3 stk. pakninger.

Støjsvag udsugning og indblæsning. Air Connections ventiler er nøje afpasset til de luftmængder som varmeflytteren yder. Der er normal en udsugningsventil og 2-4 indblæsningsventiler. Specielt udsugnings- ventilen er meget vigtig da denne skal håndtere samme luftmængde som indblæsningsventilerne tilsammen.

For at sikre støjfri varmeflytning benytter Air Connection støjdæmpende flexslange til varmeflytnings systemet. Udover den støjdæmpende effekt er slangerne isolerede og derved mindskes installations arbejdet meget.

Air Connection kan naturligvis levere faste spiro rør, med lyddæmpere som giver en mere stabil og rengøringsvenlig installation hvis dette ønskes.